Saturday, July 6, 2013

Padang / Bkt Tinggi


Pada tarikh 3 Nov 2012, seramai 43 ahli rombongan Cik Kiah berlepas ke Padang / Bkt Tinggi. Ada yg pergi buat kali pertama dan ada juga yg dh kali ke-2. Bila di tanya kenapa nak repeat, jawapan mereka ialah 'unik' dan makanan nasi padang yg original membuat mereka teringat-ingat... 


Ayahanda terpaksa jadi wakil rombongan.... (bidan terjun)


Cenderahati dari pihak pesantren ( sempat gak buat derma kilat)

Kacang rebus dan kerepek ubi... simple tp penuh bermakna

kpd sesiapa yg berminat utk bersilatur rahim

steady jer uncle2 nie menjamu selera... mmg terbaekkk makanan di sini



disalah satu kedai kain

cara masakan mcm Bahulu


Sempat gak mendengar kuliah subuh di masjid Asy-Shifa. Dan memang menjadi satu kemestian utk mendapatkan hotel yg berhampiran dengan masjid supaya dapat sama2 merasa bersolat berjemaah dgn penduduk setempat.

Saya suka suasana kedai An-Nisa kerana susun atur, design dan material kain2nya yg nampak advance sikit dan pekerjanya yg ramah. Di luar kedai pulak ade sudut 'mengopi' utk pengunjung minum2 dan ada kedai cenderahati spt tshirt , keychain dsbnya.

TASIK MANINJAU


Panorama Sg Landir

MUST GO






Jam Gadang menjadi mercu tanda Bkt Tinggi


Poi & family ....

Lon & Family


keropok Mee .... jom cuba..!!!






Last kedai kain, Saisuak yg disinggah, budak2 kecik dh mengeluh kebosanan..


Biasanya rombongan akan singgah di Waterfall, Lembah Anai pada waktu pergi tp disebabkan nak kejar masa ke Pesantren, so kita decide singgah masa pulang dari Bkt Tinggi. Walaupun hujan, kita org masuk jugak utk melihat kejadian ciptaan ALLAH.


Sebelum pulang, kami singgah untuk makan tengahari di Restoran besar bernama Lamun Ombak. Tengok gambar  kat bawah tu, mewah betul makanan yg dihidangkan.. InsyaALLAH , saya akan datang lagi......



kepada sesiapa yg berminat nak makan angin ke Padang/Bkt Tinggi , contact ambe hjfawi@gmail.com. Kita pi ramai2 ke sana....


3 comments:

Libang Libu said...

banyak duit miker berjalan kesana kemari.

fawi said...

Allahu Akbar.... x der byk mana pun... tp sbb minat menengok tempat org jer.. utk Indon ade byk pakej...yg murah pun ade ... bergantung kpd poket kita..

Amsyahril Syahril said...
This comment has been removed by a blog administrator.